پروفسور ایرانی دانشگاه میشیگان با ارایه فناوری جدیدی قصد دارد از حشرات در ماموریتهای تجسس، امداد و نجات در زمان وقوع بلایای طبیعی از قبیل زمینلرزه یا سیل استفاده کند.
قرار است در این فناوری دوربینها و میکروفنهایی بسیار کوچک بر پشت سوسکها نصب شوند تا این حشرات بتوانند به نیروهای امداد در یافتن قربانیان بلایای طبیعی که در زیر آوارها به دام افتادهاند، کمک کنند.
"خلیل نجفی" دانشمند دانشگاه میشیگان که در حال تکمیل و ارایه این فناوری جدید است، میگوید انرژی حرکتی خود این حشرات به عنوان باتری برای تامین انرژی تجهیزات ارتباطاتی که بر روی بدن آنها نصب شده، استفاده خواهد شد.
بدین شکل میتوان این سوسکهای هیبریدی را در میان ساختمانهای فروپاشیده یا دیگر مناطقی که حضور انسان در آن میتواند خطرناک باشد رها کرده و از آنها برای یافتن بازماندگان حوادث مختلف استفاده کرد.
به گفته نجفی با کمک تکنیک جذب انرژی از حرکات بدن حشره میتوان انرژی مورد نیاز دوربینها، میکروفنها و دیگر حسگرها و تجهیزات ارتباطاتی که یک حشره میتواند در یک کوله پشتی کوچک به همراه خود حمل کند را تامین کرد.
فناوری حشره هیبریدی توسط تیمی از مهندسان الکتریک و رایانه از دانشکاه میشیگان به سرپرستی نجفی طراحی شده است. تیم نجفی تاکنون موفق به ساخت ابزاری شده که میتواند از حرکت بالهای سوسک سبز "ژوئن" در هنگام پرواز انرژی تولید کند.
با قرار گرفتن ژنراتورهای مینیاتوری بر روی هر یک از بالهای این سوسک، نجفی و تیمش انتظار دارند انرژی کافی برای تامین نیروی دوربین و میکروفن نصب شده بر روی بدن سوسک تامین شود تا حشره بتواند با کمک این تجهیزات در شرایط دشوار و نامساعد اطلاعات محیطی جمعآوری کند.
نجفی میگوید یکی از محدودیتها در ساخت و توسعه ریزنقلیههای هوایی یا MAVs محدودیت در وزن و حجم تجهیزاتی است که به همراه خواهند داشت زیرا قدرت تامین انرژی در این ابزار محدود خواهد شد.
به گفته نجفی نمونه نهایی این فناوری بر روی بدن سوسکهای زنده نصب شده و سال آینده در پروازی کنترل نشده مورد آزمایش قرار خواهد گرفت
|